• slayt
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 33,8937   33,9547
EURO 37,6683   37,7362
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Son Ziyaretçi Yorumları
ÖMER YILDIZ
arkadaşlar sitemizi ziyaret ettiğinizde mesajlarınızı bekliyoruz yorum eklemeyi unutmayın.

Ömer Yıldız
sitemiz yenileniştir kooperatifimize hayırlı olması dileğimle

Akın Sezer
Saygı değer kooperatif yöneticileri ve hemşerilerim yaklaşan yeni yılınızı kutlar, yeni yıl SİVASın kaderini kırarak göç veren bir il değil kendi kendine yeten, eğitimde geleceğine güvenle bakan bir il statüsünde görmek dileğiyle tüm SİVASLILARIN yeni yıllarını kutlar saygılar sunarım


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM

Değerli esnaf arkadaşlarım

 

 

 

Dünyada ekonomik ve toplumsal kalkınmanın gerçekleştirilmesinde önemli bir potansiyele sahip olan kooperatifler, kamu ve özel sektörün yanı sıra diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte üçüncü sektörü oluşturmaktadırlar. Ülkemizde de ekonomik ve toplumsal kalkınmanın gerçekleştirilmesinde kooperatifçilik Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri bir araç olarak benimsenmiştir.

 

Dünyadaki gelişmiş ülkelerde ve diğer ekonomik Dünyada ,ekonomik kurumların yanında kooperatif ortaklıklarda da devletin müdahalesi bulunmamaktadır. Ancak serbest piyasa ekonomisi içerisinde kooperatiflerin kendi güçleriyle faaliyetlerini sürdürebilmelerini sağlayacak biçimde kooperatiflerin yapılarını güçlendirmek için gerekli düzenlemeleri yapmak devletin görevi olmalıdır ve görevidir.

 

Değerli esnaf arkadaşlarım

 

Birleşmiş Milletler (BM) Bu kapsamda BM Genel Kurul’unun 64. dönem çalışmaları çerçevesinde alınan 18 Aralık 2009 tarih ve 64/136 sayılı Kararı ile 2012 yılı “Uluslararası Kooperatifler Yılı (UKY)” olarak ilan edilmiştir.

 

Bu nedenle, değişen Türkiye ve dünya koşulları gözetilerek, ülkemiz kooperatifçiliğinin ideal yönde geliştirilmesi hedefi çerçevesinde, kamunun ve diğer aktörlerin rolünün iyi bir şekilde tanımlanması ve alınabilecek tedbirlerin tespiti bakımından

 

kooperatifçilik alanına yönelik “Kooperatifçilik Stratejisi” oluşturulmuştur.

 

Kooperatiflerin yüklendikleri ekonomik ve sosyal fonksiyonlar, kooperatifleri ekonominin olduğu kadar toplumun da değişmez unsurları haline getirmiş bulunmaktadır.

 

Değerli esnaf arkadaşlarım

 

Anayasamızın “kooperatifçiliğin geliştirilmesi” başlıklı 171. maddesi.

 

”Devlet, milli ekonominin yararlarını dikkate alarak, öncelikle üretimin artırılması ve tüketicinin korunmasını amaçlayan kooperatifçiliğin geliştirilmesi tedbirlerini alır;” şeklinde düzenlenmiştir.

 

Değerli esnaf arkadaşlarım

 

Dünyada ve ülkemizde ekonomik ve teknolojik şartların önemli ölçüde değişikliğe uğraması, işletmecilik ilkeleri, üretim, tedarik ve pazarlama teknikleri ile finansman konularında yenilikler ortaya çıkması, işletmelerin hukuki ve mali alt yapılarının yeni şartlara uygun hale getirilmesi gibi gelişmeler de yaşanmıştır.

 

Bu nedenlerle, günümüzde düzenleyici hükümlerin de yenilenmesi ihtiyacı oluşmuştur. Bu konuda bakanlığımızdan taleplerimiz

 

—Kooperatiflerin ekonomik verimliliklerinin artırılması amacıyla kurucu ortak sayısının artırılması gerekmektedir.

 

—Ekonomik olarak kooperatiflerin desteklenmesi amacı ile sermaye taahhüdü nün artırılması gerekmektedir.

 

—Üst kuruluşların denetimlerinin etkinleştirilmesi ve kooperatiflerdeki üst örgütlenmelerin güçlendirilmesi amacıyla yeni düzenlemeler yapılmalıdır,  bu amaçla üst kuruluşlara yetki ve görevler verilirken, yapılacak denetimlerde kooperatiflere de yaptırım getirilmelidir.

 

— 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar yasasındaki genel kurulların yapılması ile ilgili  madedelerin  1163 sayılı yasaya  da konmasının  olanakları yaratılmalıdır.

 

-.kooperatif ortaklarının kooperatif işlerinde kullandıkları araçların  kooperatifin öz mal aracı sayılabilmesinin ana sözleşme değişikliği ile sağlanması gerekmektedir.

 

Kooperatiflerin .

 

İş sahalarının oluşturulması, kaynakların mobilizasyonu,yatırımların teşvik edilmesi

 

ve bunlara bağlı olarak, genel anlamda ekonomi açısından sahip oldukları önem, giderek daha çok takdir edilmektedir.

 

Kooperatifler olarak taşıma kooperatiflerimizin Uluslararası ve ulus içi taşımalarda

 

taşımanın

 

seri , hasarsız ve ekonomik yapılabilmesi ,

 

kooperatiflerin taşıma sektöründe  rekabet gücünü artırabilmesi

 

hizmet çeşitlenmesi yapabilecek şekilde kurumsal yapılaşmasını tamamlaması,

 

kurumları geleceğe taşıyabilmesi için taşıma kooperatifleri  kendi strateji planlarını oluşturmalıdır.

 

 

Taşımacı esnafımız evine ekmek götürmek endişesiyle yaşamaktadır. Günümüzde  insanların 10 yıl sonrasında rahat etmek için sıkıntıya girme yerine günü nasıl kurtarırım çabası içindedir.Önce yaşamak ve yaşamı devam ettirmek zorundadır.Bu da onun geleceğe yatırım yapma ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. Ancak ülkemiz insanları ve esnafımız ülkesinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu dün olduğu gibi bugünde haykırmaktadır.Birlik ve beraberliğimizle gelecek ellerimiz üzerinde yücelecektir başarı esnafımızın  olacaktır..

 

Saygılarımızla



ÖMER YILDIZ

Okunma Sayısı: 241



YAZARIN DİĞER YAZILARI

S.S. Sivas Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Kooperatif Sitesi



Top